Zasebnost in piškotki

Upravitelj spletne strani https://sportno-drustvo-grosuplje.si/ je Športno društvo Grosuplje in je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Za potrebe poslovanja https://sportno-drustvo-grosuplje.si/ se lahko v elektronski obliki zbirajo naslednji uporabnikovi podatki:

  • ime in priimek,
  • naslov in kraj bivanja,
  • naslov elektronske pošte (tvoje uporabniško ime),
  • kontaktno telefonsko številko,
  • geslo v šifrirani obliki,
  • ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu www.onegift.eu

Za verodostojnost ali točnost podatkov, ki jih uporabniki vnašate na spletni strani, ne odgovarjamo.

Za potrebe zagotavljanja varnosti proti zlorabam, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje obiska spletne strani. Na vaš računalnik lahko upravitelj www.onegift.eu med drugimi shrani tudi druge piškotke, kot so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku), ocene prispevkov (da veste, katere prispevke ste že ocenili) ter piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletnega mesta). Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku https://sportno-drustvo-grosuplje.si/ shranjujejo trajno. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca. Upravitelj https://sportno-drustvo-grosuplje.si/ lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. https://sportno-drustvo-grosuplje.si/ podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Dostavni službi (npr. Pošta Slovenije) bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo. Z uporabnikom bomo stopili v stik preko sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje. Podatki, ki jih https://sportno-drustvo-grosuplje.si/ zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena z zakonom, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov https://sportno-drustvo-grosuplje.si/.

O piškotkih

Kaj so piškotki in zakaj so potrebni? Piškotek je kratko besedilo, ki ga spletna stran ob vašem obisku pošlje brskalniku. Tako vas spletna stran prepozna, si z njim zapomni podatke o vašem obisku in vam omogoči enostavnejšo in prijazno spletno storitev. S pomočjo piškotkov lahko prilagajamo vsebino na naši spletni strani, si zapomnimo vaše preference in beležimo obisk naše spletne strani. Brskanje po naši spletni strani je s piškotki prijetnejše, hitrejše in predvsem bolj učinkovito.

Piškotki tretjih oseb

Z obiskom spletnega mesta lahko piškotke dobite s obiskane strani (prvi del) in s strani, ki jih upravljajo druge organizacije (tretje osebe). Pomembni primeri so prisotnost videoposnetka ali »socialnega vtičnika« iz storitev socialnega omrežja. To so deli obiskane strani, ki jih neposredno ustvarijo zgoraj omenjena spletna mesta in so vključeni v stran spletnega mesta gostitelja. Najpogostejša uporaba je namenjena izmenjavi vsebin na socialnih omrežjih.

Prisotnost teh vtičnikov vključuje prenos piškotkov na vsa spletna mesta, ki jih upravljajo tretje osebe, z vseh strani. Upravljanje informacij, ki jih zbirajo tretje osebe, urejajo ustrezne informacije, na katere se sklicuje. Da bi zagotovili večjo preglednost in udobje, so naslednji spletni naslovi različnih informacij in upravljanje piškotkov.

Facebook informacije: https://www.facebook.com/help/cookies/
Facebook (konfiguracija): dostop do vašega računa. Oddelek za zasebnost.

Informacije o Twitterju: https://support.twitter.com/articles/20170514
Twitter (konfiguracija): https://twitter.com/settings/security

Podatki storitve Google+: https://policies.google.com/technologies/cookies?
Google+ (konfiguracija): https://policies.google.com/technologies/managing

Vključujemo tudi nekatere komponente iz storitve Google Analytics, storitev za analizo spletnega prometa, ki jo zagotavlja Google. Tudi v tem primeru so to tretji piškotki zbrani in anonimno upravljani za spremljanje in izboljšanje učinkovitosti spletnega mesta gostitelja (piškotkov uspešnosti).

Google Analytics lahko anonimno zbira in analizira podatke o uporabniškem vedenju. Te podatke zbira Google Analytics, ki jih obdeluje za pripravo poročil na samih spletnih mestih. Ta stran ne uporablja (in tretjim osebam ne dovoljuje uporabe) Googlovega orodja za analizo za spremljanje ali zbiranje osebnih identifikacijskih podatkov. Google IP naslov ne poveže z nobenimi drugimi podatki, ki jih ima Google, niti ne poskuša povezati IP-naslova z identiteto uporabnika. Google lahko te informacije posreduje tudi tretjim osebam, če tako zahteva zakon ali če tretje osebe obdelujejo podatke v imenu Googla.

Več informacij najdete na spodnji povezavi:
https://policies.google.com/privacy/partners?hl=sl

Uporabnik lahko selektivno onemogoči delovanje storitve Google Analytics tako, da v svojem brskalniku izbere komponento za onemogočanje, ki jo zagotavlja Google. Če želite onemogočiti dejanje storitve Google Analytics, si oglejte spodnjo povezavo:
https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Če imate vprašanja glede tega pravilnika o piškotkih, nam pišite na: info@sportno-drustvo-grosuplje.si/

Kako spremeniti nastavitve piškotka
Večina brskalnikov vam omogoča, da brišete piškotke iz trdega diska vašega računalnika, blokirate sprejem piškotkov ali prejmete opozorilo, preden se shrani piškotek.

Kako spremeniti nastavitve za:

Google Chrome
Mozilla Firefox
Internet Explorer

ŠPORTNO DRUŠTVO GROSUPLJE
Adamičeva 29
1290 Grosuplje

Davčna številka: 95454837
Zavezanec za DDV:  ne